Помня още първите месеци, в които реших, че повече няма да изправям косата си.
Период преди повече от ПЕТ години. Тогава търсенето на различни марки за къдрава коса ме сблъска с Yves Rocher.
Не толкова известни на българския пазар, тогава, те бяха от малкото, които предоставяха серия за къдрици.
Беше истинско чудо да намериш козметика за къдрава коса на достъпни цени и то тя да бъде качествена. Eдна от малкото фирми, от тогава, която произвеждат продукти с доста изчистен състав и минимално въздействие върху околната среда.
По – късно… животът ми във Франция ме сблъска отново с тази марка, и така до ден днешен те си остават сантиментални за мен и моята коса.

Въпреки че, шкафът ми с продукти за коса е препълнен, без да се замисля посегнах към крема за къдрици.

И понеже винаги съм била обективна в мненията си и не искам да ви подвеждам, аз ще споделя с вас и плюсовете и минусите за продукта, без капка съмнение.

Ще започна с Плюсовете:

 1. Ухае много приятно.
 2. Съставът му е сравнително изчистен.
 3. Нанасянето е лесно на мокра коса. Кремът попива много бързо и се абсорбира добре от косъма.
 4. Консистенцията е копринено мека, гладка, хомогенна и плътна.
 5. Обогатен с лен – екстракт, който моята коса обожава, той някак си придава една еластичност и жизненост на къдриците ми.
 6. Бори се срещу фризи ефектът ( Това е плюс за настъпващия влажен сезон (есента или пролетта)
 7. Къдриците са меки и еластични, нещо на което аз много държа.
  Не обичам клечки и твърди кичури, намазани все едно със захарна паста.

И от тук преминавам към минусите:

 1. Остава лек мазен неприятен филм ако се прекали с нанасянето. (Внимавайте)
 2. На пръв поглед обем има, но след известно време косата сляга и се губи желаният обем, особено в корените. Тук е добре да отметна, че в описанието производителите са писали, че се нанася на мокра коса в корените, нещо което аз не мога да си обясня, имайки предвид, че е за дефиниране и това нанасяне в корените ще я омазни мигновенно. Нанася се само по дължината на косата.
 3. Не дефинира равномерно къдриците. Има някои къдрици, които стоят разрошено и не добре оформени. На места се забелязва и слепване (в долния слой).

Това, което искам да обобщя с няколко думички е, че моята коса обича малко по- леки стилизиращи продукти, а този идва малко по- тежък. Но съм сигурна, че на някои от Вас ще допадне повече, имайки предвид различията в косите и тяхната индивидуалност.
Моят съвет е да го пробвате и да споделите мнение, защото най- вероятно на друг тип къдрици би се отразил много по- добре. Съдя по това, че някои гелове, които оформят косата ми, на Вас не ви допадат, което е абсолютно нормално.

Това е от мен, обичайте къдриците си и не спирайте да къдравеете.
До скоро <3 !