Здравейте прекрасни,
За „забързаното“ ежедневие на всяка една от вас свързано с CO-VID 19 съм подготвила едни приятни, лесни и ефективни маски за коса.
Подходящи за мами, които вече наистина са с 24 часова професия „Супер мама“, дръжте се с вас съм, както и подходящи и за тези, които нямат чак такова разнообразие и са решили да почиват през тази така неизбежна „ваканция“.

Хее, постарах се маските да са с продукти, които имаме ежедневно под ръка, приготвайки ги за не повече от 3 минути. Също така е важно да подчертая, че всяка една маска върши чудеса, особено ако я нанасяме системно.
А кои са те, ще разберете малко по- долу!


Постарала съм се да засегна 4 типа коси и 4 различни проблема.

№ 1 Маска срещу цъфтящи крайчета / протеинова маска

Съставки:
1. Едно яйце
2. Две лъжици мед ( за препоръчване да е течен). ! ВАЖНО – моля ви, затопляне на мед в микровълновата или директно на котлон да няма, иначе ще си чакате здравите краища в шестък. 😀 ) Мед се разтапя само на водна баня.
3.Две лъжици зехтин.

Разбъркайте сместта и нанесете по дължината на косата, като ви съветвам да наблегнете на крайчетата.

№ 2 Дълбоко подхранваща маска

Съставки:
1. Едно авокадо
2. Кокосово масло две суп. лъжици
3. Две суп. лъжици от маската ви за коса.

Важно е авокадото да е пасирано на каша, за да нанесете лесно продукта върху косата ви. След като сте го пасирали добре, добавете и останалите съставки, после нанесете. Покрийте с хавлия или найлонова шапка, като е желателно да стоите поне 1 час-> отмийте.

№ 3 Маска за проблемен и сърбящ скалп

Съставки:
1. Три супени лъжици кисело мляко
2. Една чаена лъжица сода бикарбонат
3. Етерично масло ( чаено дърво, евкалипт, мента, розмарин, лавандула). Това са масла, които са доказани, че действат благоприятно на сърбящ и проблемент скалп.

Смесете всичко и нанесете само по скалпа. Оставете поне 30 минути, след което измийте косата си, както обикновено.

№4 Маска за бърз растеж на косата

Съставки:
1. Три суп. лъжици Ориз
2. Етерично масло от розмарин ( засилва растежа )

Накиснете ориза за 1 час, след което го отцедете и добавете етеричното масло. За да ви е по- удобно, можете да прехвърлите течността в малко шишенце с впръскващ механизъм, ако нямате може да използвате малко шишенце. Нанесете количеството оризова вода върху скалпа и масажирайте поне 1 минута. Можете да стоите най- малко 30 минути, след което да си измиете косата. Ако искате ефектът да бъде още по- силен кликнете тук
Тази е любимата ми и наистина има ОГРОМЕН ефект, само трябва да сте постоянни.

Благодаря ви прекрасни . Пожелавам ви един прекрасен ден, изпълнен с много любов!