Здравейте любими читатели,
Очаквам с нетърпение края на този период, свързан с пандемията. Който за някои от нас дойде като глътка отдих от напрегнатото ежедневие, докато за други – в пика на амбициите и върха на успехите им.
Този момент ни накара да се спрем и да се огледаме, дори да вникнем и разберем в невидимите неща от нашия живот. Пандемията се появи в перфектния момент, за да ни измести лека- полека от монотонното ни ежедневие.
Наречете го грипна ваканция или просто стоп на живота, аз съм сигурна, че за всеки един от нас това време ни научи на нови неща, които до сега избягвахме умишлено.
Помислете за това днес, защото утре вече всичко ще започне наново, а дали ние ще сме с различен поглед над нещата не знаем, но можем да се опитаме поне да имаме контрол над тях

Не на празно хората казват, че съм си философче и то от малка. Та, реших в тази тема да си пофилософствам и да споделя с вас мои съкровенни мисли.

Но защо ви занимавам с всички тези неща, като всъщност сте тук,за да разберете аджеба, защо е толкова важна термозащитата и кои са съществените стъпки, които изпускаме по време на стилизиране на косата ни.

Хайде да си поговорим за термозащитата…!
Ще започна от самото начало, какво е топлината: Изменението на вътрешната енергия на една термодинамична система, равно на извършената върху нея работа и обмененото количество топлина с други термодинамични системи. Хаха, шегувам се няма да ви тормоза с физика, но си е факт.


От какво е изградена нашата коса…?
Аминокиселини, които се свързват в полипептидна верига, които образуват протеини, които най- често наричаме – КЕРАТИН.

Как се разграждат/ разкъсват протеините…?
Те всъщност денатурират. Това е терминът, който се използва за разкъсване на протеина.
Протеините денатурират над 50- 60 °C . Представете си яйце, което се готви на асфалт, който е едва 60- 70 °C нагрят.
Сега си представете и една преса, маша или сешоар за изправяне, които загряват над 160 °C , за да бъде качествено и бързо изправянето.
А сега ми кажете честно, колко от вас използват термозащитни продукти за косата си, преди да преминат към този етап. И не ви говоря за кристали или хидратираща ампула.
Тук става въпрос за продукт(крем), който е съобразен с високите градуси на пресите.

Как работи термозащитният продукт…?
Той обвива косъма със защитен филм и благодарение на свойствата си защитава косата ни от разрушителната горещина.

Кой продукт да изберем…?
Живеем в 21 век, а пазарът е затрупан от фалшиви продукти или такива с лош състав. Съставките,които трябва да избягвате са много, а ето и част от тях: ( съставаките, който да избягвам, когато избирам правилен продукт за косата си) . Но все пак ето това масло ТУК би предпазило дори най- захабената коса.
Разбирам, че информацията е много, а някои от вас просто нямат времето, затова е препоръчително да се обърнете към професионалист или към мен.


Запомнете от мен..

…изборът на правилен продукт е 80 % от перфектната рутина за коса. А изборът на лош продукт води до 100% лош и незадоволителен резултат на вашата коса.


Така че всичко зависи от вас и вашите намерения. Аз съм тук и ако имате въпроси съм насреща ви.
Пожелавам ви прекрасен ден.
By Belverss’