Скалпът е кожа и не съществува цип, който да го отдели от другата част на тялото. Представи си какво би се случило ако никога не ексфолираш кожата на лицето си..
Със сигурност ще бъде със запушени пори, черни точки и пъпчици, които успешно ще прикриват красивите черти на лицето ти.


Какво представлява скалп- детоксът.
Това е нежно масажиране на скалпа, било то с някакъв скраб или четка, подходящо пригодена за ексфолиране, а не просто четка. Тези нежни движения и абразивните частици премахват натрупвания и мъртвата кожа по скалпа и освобождават поричките.
Само шампоанът не би се справил с тази задача, ето защо ти трябва и малко по- специална намеса. Скалп- детоксът се бори успешно с раздразнения скалп, пърхот и дори себорея.


Кога имаме нужда от този детокс.
Обикновено, когато използваме лак за коса, редовно нанасяме продукти, които са близо до скалпа или ежемесечно, за да защитим и профилактично да почистим скалпа си, тогава е добре да се прибегне към тази терапия.


Как да си го приготвим:
Ако искаме да е под формата на скраб, съставките са следните:
Кисело мляко, което е богато на пробиотици и ще се отрази много добре на микрофлората по скалпа и ще балансира кожата.
Захар, която ще отстрани мъртвата кожа, благодарение на абразивните частици.
Кокосово масло, то е антибактериално, ще достави на кожата нужните хранителни елементи и ще я хидратира.

Ето това е консистенцията, моят е с кафява захар. Няма значение от захарта.

Друг подходящ метод е с оцет:
Тази течност е богата на балансирани алкални хранителни вещества, които са идеални за нивото на pH на скалпа, което трябва да бъде около 5,5. Той също така съдържа компоненти за подсилване на косата като витамин В и С. Освен това, за тези, които изпитват дразнене, ябълковият оцет може да осигури противовъзпалителни свойства – известен още с намаляване на пърхота.

Съвети за правилно детоксикиране:
Измийте косата си с шампоан, след това нанесете сместта. Важно е скалпът да е добре почистен преди това, за да могат съставките да проникнат дълбоко и действието да бъде по- силно. Масажирайте добре. След това отмийте и нанесете балсам.
Ако решите това да го правите с оцет, е важно оцета да бъде био и с майка( пелена) . Разредете 1 към 1 с вода и след това нанесете по скалпа, преди това измит с шампоан. Масажирайте добре , оставете да подейства 3 мин и отмийте. Нанесете си балсама както обикновено.

Това е днешната статия от мен. Отново изключително полезна. Наблегнете на грижите за скалпа, защото от него зависи как ще расте и изглежда косата ви !
Надявам се, че ви е било приятно <3