След студените предизвикателсвата на зимата, която пряко засегна косите на много от нас, съм сигурна, че ви предстои период на косопад ако вече не е започнал. Всеки от нас се е сблъсквал с този проблем и то не веднъж. Онези паник състояния, стоейки в банята с хиляди косми по гребена от вече сресаната мокра коса.
Да, със сигурност всеки, който притежава дълга коса го познава!

Нямам намерение да ви повтарям нещата, които се срещат във всяка една статия, свързана с косопад. Повторения било то за правилен режим на хранене, прием на повече вода, спорт и.т.н. Всички вече го знаем това и всеки търси все по- различни и необичайни методи, от които наистина да има ефект.
Ами аз съм тук и със следващите редове съм сигурна, че ще ви очудя с някои от моите твърдения!

Тъй като аз обичам да търся и се интересувам дали е нормално това, попадам на едно прекрасно изречение :

„Падането на по- голямо и солидно количество коса през този период е желателно и е естествен стадии.“

Какво имам предвид – Пролетта е сезонът, в който косата естествено се обновява и нашето тяло се „събужда“. Разбира се, всичко това е свързано и с фазите на растеж на косата. Косопадът е част от развитието на косата и нейните фази.Всички знаем за трите етапа на растеж на косата. През пролетта косата ни преминава през ТЕЛОГЕН, позната като фаза на покой. Косъмът се откъсва от фоликула и настъпва така нареченият “спящ период”, който е в рамките от 2 до 12 месеца.

Накратко не се паникиьосвайте ами прочетете следващите редове, в които ще намерите решение!

Препоръвам ви прием на селен отсега. Това е минерал ,който изчиства тялото ни от вредни свободни радикали. Той е един от минералите, които имат силно въздействие върху косата, кожата и ноктите. Ще усетите резултати след 1 месец натрупване.
Интересното при него е, че няма да засили растежа, но ще уплътни и заздрави косата.Ако не можете да приемате под формата на хапче, 2 бразилски ореха са достатъчни на ден, за да си добавите нужното количество.

Друго, което може да ви бъде от полза и съм сигурна, че ще е – това е био оцет с майка от ябълки. Този естествен ябълков оцет е с плътен кафяв цвят, на дъното на който има малка пелена, която плува. Ето това е майката.

Тя е съвкупност от биологично разнообразие, което има лечебни свойства върху скалпа ни, особено ако става въпрос за себореен дерматит, пърхот или натрупване на продукт и лющещ се скалп вследствие от това. Проблемите свързани със скалпа се обострят при смяна на сезоните. За съжаление понякога инвестицията в „качествени“ продукти се превръща в провал (казвам ви го от личен опит).

Много важен е масажът на скалпа, мисля че ще го споделям във всяка една статия, защото това стои в основата на правилните грижи за косата. Масажът засилва кръвообращението, кара ни да се отпускаме и косата расте с 30 % повече. Представяте ли си? Не балсами, не маски, не олио, не ампули, ами най- обикновен масаж за не повече от 5 мин (дори 1 минута е достатъчна).

Благодаря ви прекрасни читатели, надявам се, че съм ви помогнала със съветите и съм ви заредила с кураж за следващите няколко седмици в които ни предстои засилено капене.


Обичайте се и бъдете обичани.

Поздрави Belverss’’ 🍀💟🙏