Здравейте мили момичета!

Може би нетипично за мен, но последните две статии са свързани с грижата за кожата.
Още от самото начало знаех, че правя блога, за да споделям с Вас всичко, което ме вълнува като грижа за мен и моето тяло.
В тази статия ще Ви разкажа за една тема, която никога не съм коментирала, но ето, че дойде перфектният момент.

В тинейджърството си страдах от акне, породено от хормони, разбира се – повечето на моята възраст го имаха.
Проблемът при мен беше, че акнето се задържа дълги години на лицето ми, дори до ден днешен (27г) . Това беше и причина да се вманиача в грижите за лицето ми.

Преминала съм през доста терапии, но не и лазер – все още не мога да събера сили и да си подложа кожата на това „мъчение“. Вие правили ли сте и как Ви се отрази?

Накратко за мен и моята кожа, по долу ще приложа и снимки.
Кожата ми е мазна и чувствителна, с белези и широки пори от акне , които не понасям и всячески се опитвам да прикрия. Тук – там все още някоя запушена поричка, но нормално имайки предвид средата, в която живеем.
Държа да отбележа, че кожата ми е изключително чувствителна на млечни продукти, тестени изделия и сладко. Ако прекаля с тях, по лицето ми излизат дебели и болезнени пъпки. Ето защо съм ограничила консумацията им. Сигурна съм, че много от Вас ще се припознаят и тук.

Това, което спаси кожата ми преди една година беше именно методът CSA , в превод
Витамин C – Слънцезащита – Витамин А.
Това са продукти, които подейтваха като магическа пръчка върху лицето ми.
И ако до преди 1 година бях от момичетата, които не обичат да си слагат слънцезащита на лицето, защото видиш ли…. „- с тен съм по- готина“ , то днес я нанасям, дори да не излизам от вкъщи.
1 година последователно използване на продуктите, без да спирам доведе до тази промяна :

СЛЕД
ПРЕДИ

ЛЕЛЕ вижте само каква промяна…
Благодарение на 3 продукта.


Ще Ви разкажа малко повече за този метод, защото съм сигурна че вече искате да знаете всичко.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МЕТОДЪТ CSA
В съвременната козметология този метод се утвърждава като златен стандарт в грижата за кожата, Вие сами виждате и причината това да бъде така.
Той се основава, както вече споменах по- горе Витамин C (C) , Слънцезащита (S) и Витамин А (А).
Тази толкова проста, но мощна комбинация е научно доказано, че предпазва кожата от вредни въздействия на околната среда, забавя процесите на стареене и поддържа кожата здрава и сияйна.

Витамин C
Антиоксидант, който има за цел да предпази кожата от свободни радикали, причинени от UV лъчите, да изсветли и избистри тена. Намалява видимостта на пигментните петна и стимулира производството на колаген, което води до по- стегната и еластична кожа. На втората снимка ясно се вижда примерът за това.
Продуктът, който аз използвам е този на Skintra .


Този серум съдържа 10% от най-стабилната форма на витамин С, т.е. Ascorbyl Tetraisopalmitate, известен като C-TETRA и цената му е ТОП, около 40лв.
За допълнително действие против стареенето C the Light включва и Peptide Epidermal Growth Complex – получен биотехнологично чрез микробна ферментация. Това е иновативен комплекс, съдържащ пет различни растежни фактора: IGF-1, EGF, кисел FGF, основен FGF и VEGF, витамин B9 и аминокиселина. Растежните фактори EGF, IFG, FGF, VEGF стимулират клетъчното обновяване на епидермиса и фибробластите, намаляват бръчките и влияят положително върху процеса на оздравяване. Имат силно овлажняващо, изглаждащо и подхранващо действие.
Оставям Ви линк, за да може да разгледате – C THE LIGHT
Освен всичко останало при закупуването на техен продукт 0,5 кв. м. гора се засажда, не е ли прекрасно това?

Слънцезащита
Тя е основният щит срещу стареене.
Ежедневната употреба на слънцезащита е най- важната стъпка в грижата за кожата, за да се предпази от ранно стареене и риск от кожни заболявания.
Слънцезащитата предпазва кожата от UVA и UVB лъчи, които могат да причинят фотостареене и пигментация.
Тази, която аз използвам отново е на SkinTra – Protector .


Тя е с 50 SPF, най- хубавото при нея е, че не утежнява и не стои като плътен мазен филм.
Покрива и се нанася прекрасно. Защитава от – UVA/ UVB , също активно защитава кожата и от негативната синя светлина и инфраред лъчите. Малко са тези слънцезащити, които комбинират всичко това в едно.

Ретинол / Витамин А
Несъмнено една от най – любимите ми активни съставки в грижата за акне и процесите на стареене.
Той е ключов за подобряването на текстурата на кожата и намаляване на видимите признаци на стареене. Работи чрез стимулиране на клетъчното обновяване и колагеновата продукция, което води до намаляване на бръчките, фините линии и подобряване на общия вид на кожата.
Има тънкост при въвеждането на този продукт.
Трябва да се внимава и да се започне с по- нисък процент на витамин А. Като въвеждането трябва да става постепенно, за да може кожата да свикне със съставката.
Аз започнах с този на CERAVE – прекрасен продукт, кожата ми го прие много леко и резултатите бяха видими още на първата седмица.
След него преминах на Medik8 CR6, който използвам и до ден днешен, но е силен. Малко по- висока е цената, но все пак ако не сте готови да платите такава цена препоръчвам ретинала за очи на BEAUTY OF JOSEON, който аз използвам и за лице.
Преди всичко това е много важно как сте почистили лицето си, а последната ми статия засяга точно тази тема, оставям линк ТУК

Държах да Ви споделя за метода, защото е сравнително непознат за повечето дами и мъже в България. Тепърва навлиза и виждам, че сякаш повече сме започнали да обръщаме внимание на външния си вид, което е похвално.
Това момичета беше всичко, което исках да Ви споделя в днешната статия и се надявам да Ви е полезноо и от полза.
С най – голямо удоволтвие бих прочела и вашите коментари как Вие сте се справили с този проблем.