Маска чудо за съживяване на косата!

Гарантиран успех с 80 % още при първото нанасяне. Косата става гладка и мека а блясъкът, който се прокрадва остава забелязан дълго време!
Нужните съставки:
1/2 авокадо, ако сте с дълга и гъста коса използвайте цялото
10 капки витамин Е+А, аз купувам геритамин от аптеките
10 капки рициново масло
3 капки етерично масло от мента

Приготвяне:
Съветвам ви да използвате бледнер или пасатор. Първо става много по- бързо и лесно и второ – важно е авокадото да е добре пасирано на каша. Гладката каша се разнася много по- лесно и косъмът попива по-добре съставките от нея.
Към веднъж добре пасираното авокадо добавяме капките вит. Е+А, рициновото масло и маслото от мента. Капсулите геритамин ви препоръчвам да разрежете с ножичка и да изцедите количеството, което е около 1-2 капки на капсула.
Разбъркайте добре сместа и нанесете, като започнете от скалпа към дължината на косъма.
Покрийте с кърпа и стойте минимум 30 минути.

Защо Авокадо?

Авокадото е богато на много мазнини, които подхранват и обогатяват както скалпа, така и дължината на косъма. Богато на витамини и минерали, ще накара косата да сияе и блести. По- ефективно е дори от повечето маски за коса, но няма как да се убедите ако не го изпробвате.

Защо масло от мента?
Ментата има успокояващ и освежаващ ефект, а нанесена върху скалпа тя засилва кръвообращението и по този начин засилва растежа на косата.

Защо вит. А и Е ?
Тези витамини имат редица доказани ползи върху нашата кожа и коса. Със своите антиоксидантни свойства заздравяват скалпа и подхранват сухите и изтощени коси.

Защо рициново масло?
Набиращо все по – голяма популярност сред добрите масла за коса, то има антибактериално и антигъбично действие, които се борят срещу възпаленията по скалпа.
А зимният сезон е свързан с най- различни проблеми касаещи скалпа. Тези проблеми са свързани и идват най- вече от носенето на шапки, които запотяват скалпа и създават благоприятна среда за развитие на най- различни малки гадинки, които нямам намерение да споделям с вас, но ги има там някъде, понякога.
Аз ви давам една от любимите си рецепти, чрез които успях да възстановя косата си.
Всичко зависи от вас, и вашите желания.
Пожелавам ви един прекрасен ден изпълнен с много любов и хармония.

А и да ви кажа, няма нищо по- хубаво от една неделя посветена на грижата за косата и тялото.
Оставям да се насладите на хубавия миг и бих се радвала ако споделите резултати!

By Belverss’