Здравейте, Прекрасни Читатели!
Сигурна съм, че повечето от вас не са си давали сметка дали има значение калъфката на която спим и от какъв материал е, но повярвайте ми значението е огромно!
Тези, които не са сигурни за какво става въпрос, малко по- долу ще разберат.

Може би, повечето ще си кажете, -„с какво по – точно калъфката ще помогне на косата ми да изглежда добре?“
Отговорът е много прост и ще го откриете в следващите редове.
Ще сравняваме Памучни от Копринени калъфки.
Вече буквално от около 8 години нямам проблеми със заплетената коса всяка сутрин, когато ставам, а напротив – косата си е запазила формата, хидратацията и мекотата!


Памучните калъфки абсорбират влагата от косата и това автоматично предизвиква дехидратацията на косъма. Тази дехидратация води до по- лесно накъсване на косъма.
Освен това, търкането на косата с памучните калъфки предизвиква заплитане на краищата и деформиране на къдриците. Просто си представете това нещо всяка вечер и как косата ви е подложена на този тормоз ежедневно.
Освен това предполагам, че повечето от вас всяка сутрин слагат кристали, за да е по – мека или просто някакъв стилизант, за да възвърнат блясъка и хидратацията, но тук има едно огромно НО. Повечето кристали са със силикони, които затварят накъсания косъм и след многократна употреба, когато вече силиконът не върши работа, косата се накъсва още повече.
Много от Вас си задават въпроси- „Добре, къде сгреших?“
Трудно бихте се сетили, че калъфката играе толкова важна роля за косата, нали ?


Нека преминем към любимата ми част Коприната. Популярна от хилядолетия насам, набира нескромна популярност в грижите за косата и кожата.
Най- същественото на копринените калъфки е именно материята, която се свързва с мекота и лукс още с първото докосване.
Специалното при коприната е, че няма никакво търкане, никакво абсорбиране на влагата и без накъсване на косъмчетата. Самият материал не позволява отнемане на влагата, а напротив той гали косата и Ви оставя един нежен и приятен спомен за мекота и нежно галене.
Ще споделя също така, че това, което коментирам за косата се отнася и за кожата на лицето.
С две думи -„Коприната пази“ и моят апел към Вас дами, е да обръщате повече внимание на малките, но съществени неща.

Грижата, която полагате днес, ще се отрази утре.


Единственият минус, който мога да споделя за материята е начинът по който се извлича. Именно варенето на пашкули на коприрените буби по изключително брутален начин. За да се избегне това, аз препоръчвам веган коприната, която се произвежда от целулозен етер ацетат. И в двата случая, свойствата ѝ са примамливо интересни. Нейните предимства

  • Невъзможността да се мачка
  • Трайността на цветовете
  • Бавното износване
  • По – ниска и достъпна цена
  • Може да се пере и в пералня
  • По нищо не се отличава от естествената коприна.

Това беше причината да потърся нещо по- добро и да бъде в синхрон с природата, а от там попаднах на копринените калъфки, на които спя от години – именно на MAISON DE LA SOIE. Безкомпромисни в качеството и изработката си. Препоръчвам с две ръце.

Със сигурност коприната е GAME – CHANGER, в която трябва да инвестирате.
Надявам се статията да ви е била полезна, колкото и на мен. Имате възможност да промените този навик още сега.
Лесно е, удобно е и е практично.
Момичета прекрасен и усмихнат ден от мен.

Ваша Belverss.