Мокрото или влажно време може да бъде предизвикателство за косата ни, особено за къдравата. Ето няколко съвета за предотвратяване на накъсването и фризът на косата при влажни условия:

Добре хидратирана коса е по-малко склонна да абсорбира влагата от въздуха.
Хидратирайте добре косата си. Маската за коса може също да помогне за поддържане на хидратацията на косата през целия ден. Час преди да измиете косата, нанесете от маската си по дължината на косата, увийте в кърпа и измийте както обикновено. Това ще свърши добра работа и косата Ви ще се почувства по- добре.
Маските, които аз обичам да използвам са тази на Curlsmith и на Yari

Използвайте продукти против Фризз.
Съществуват многобройни серуми, кремове и спрейове, специално предназначени за борба с фризът на косата. Търсете продукти, които съдържат масла като арганово масло. Избягвайте да докосвате косата си – Колкото повече докосвате косата си, особено когато я сушите с дифузер, толкова по-голяма е вероятността тя да се накъса и да се образува фризз.

Използвайте кърпа от микрофибър или тениска за подсувашане.
Традиционните кърпи могат да загрубяват кутикулата на косата, което води до накъсване. Вместо това използвайте кърпа от микрофибър или дори стара тениска, за да отнемете излишната вода от косата си.


Използвайте дифузер.
Ако използвате сешоар, приставката с дифузер може да разпредели топлината по-равномерно и да намали вероятността от накъсване на косата.
Ограничете стилизирането с термична обработка. Прекомерното използване на топлинни уреди може да лиши косата от естествената ѝ влага. Ако все пак ги използвате, не забравяйте първо да нанесете продукт за топлинна защита. Термозащитният спрей на Curlsmith е точно такъв.


Защитни прически.
Прически като плитки и кокове могат да предпазят косата ви от атмосферните влияния и да намалят фризът.


Избягвайте продукти за коса с високо съдържание на алкохол.
Алкохолът изсушава косъма и когато времето навън е влажно, той попива от тази влага и се появява така нареченият Фризз. Затова търсете стилизанти и спрейове с ниско или никакво съдържание на алкохол.


Запечатвайте с масла.
Леките масла, като арганово или от макадамия, могат да помогнат за запечатване на влагата и да създадат бариера срещу влагата. Нанасяйте всеки път преди да излезнетев малки количества колкото грахово зърно. Маслото придава защитна обвивка на косъма и така влагата трудно може да проникне през косъма.


Спете върху копринена калъфка/ боне.

Тази материя предизвикват по-малко триене от памука, което може да помогне за намаляване на накъсването и фризът по време на сън.
Този вид продукти имат още много благоприятни действия върху нашата коса.
Ако търсите – препоръчвам @maison.de.la.soie , а с BLVRS20 имате допълннителни 20% при поръчка на техен продукт.

Копринено боне от Maison.de.la.soie

Помнете, че косата на всеки е уникална, така че може да се наложи да направите няколко проби и грешки, за да откриете идеалната комбинация от продукти и техники за вашия специфичен тип коса и нейните нужди.