Здравейте прекрасни момичета!
Дългото отсъствие от моя страна тук си има оправдание и то се дължи на две прекрасни същества, които наследяват къдриците на мама и нямам търпение един ден да Ви ги покажа.
Настрана от този факт, ми се иска да благодаря на всички Вас за безрезервната подкрепа, която получавам, въпреки отсъствието си тук и по- малкото присъствие в социалните мрежи. Що се отнася до грижите, които полагам за косата си и всички онези полезни съвети, ще споделям както тук, така и в YOUTUBE канала ми и не на последно място в IG профилът ми.
Предстоящите статии в блога ми ще бъдат свързани с грижата за косата по време на бременност, след нея и всички онези малки и големи трикове, които научих, за да запазя максимално нейния вид.

Някога замисляли ли сте се, че грижата за скалпа е част от грижата за здравето на кожата ни? Това е зона, която се нуждае от специално внимание точно, както кожата на лицето ни, за да поддържаме оптимално здраве и да избегнем проблемите със скалпа като сухота, омазняване, сърбеж и др. С определени процедури и практики можете да подобрите неговото състояние, за да може косата ви да сияе.
Като човек, който обръща специално внимание на скалпа си, винаги съм в търсене на продукти, които да помогнат за подобряване на състоянието му. През годините съм имала възможност да изпробвам много продукти, които са насочени само и единствено върху скалпа – детоксове, скрабове и такива приготвени у дома.

Но това, което привлече вниманието ми е един продукт, който нямам търпение да споделя с Вас. Всъщност това не е само един продукт, а комплект от 3 продукта.

Curlsmith DETOX Kit, специално създаден за премахване натрупванията от продукти и замърсявания върху скалпа и косата.

Разгледай продуктите тук

Като представителка на къдравата коса на мен ми се налага да нанасям минимум по два стилизиращи продукта, за да бъдат къдриците във форма. Проблемът е, че в един момент косата и скалпът ми започнаха да се „задушават“ и тогава се появи проблемът с чувствителния скалп, който след бременностите се засили. След дълго търсене, опитване и проучване се спрях на този Detox KIT, който тотално промени играта.
Нека ви разкажа малко повече за него, без да се отплесвам от темата.
Китът се състои от 3 стъпки:

  • Праймърът – Изключително интересен продукт!Това е праймър, тип терапия преди шампоана, която подготвя и предпазва косъма, като създава щит около него и запaзва влагата. До сега не бях използвала подобен продукт и усещането е много различно и приятнo.
  • Ексфолиращ шампоан за сух и сърбящ скалп – това е ексфолиращ дълбоко почистващ шампоан. Почиства скалпа, като разтапя всички замърсявания и натрупвания. В шампоана има малки частички, които старателно и нежно ексфолират скалпа. Усещането си е като на СПА почивка, ама по- хубаво, защото можеш да го правиш по- често и то у дома.
  • Post-Biotic Calming Conditioner – И балсамът, който успокоява и освежава скалпа, оставяйки усещане за изтръпване и балансира нивата на влага. Ако скалпът често ви сърби и е раздразнен, този балсам ще стане вашият най-добър приятел! Както стана и при мен.

Интересното при този Кит е, че продуктите работят синергично, за да почистят косата, като я осигурят с необходимите витамини и микроелементи, които ѝ липсват. След използване на Curlsmith DETOX Kit, забелязах значително подобрение в текстурата на косата си. Чувствам я по-мека, по-гладка и по-лесна за разресване. Освен това, изглежда по-силна и по-здрава.

Една от най-големите ползи от използването на този кит е, че продуктите в него подготвят косата за по-добро усвояване на следващите продукти, които използваме.

Така че, ако търсите начин да пречистите косата си от натрупванията на продукти и замърсявания, да я подготвите за по-добро усвояване на следващите продукти и да я подхраните с необходимите витамини и микроелементи, този Кит е перфектният избор за вас.

Нека кажа, че това е сред най-добрите продукти, които съм използвала за почистване на косата си.

Надявам се, че тази статия ви е била полезна и ви е помогнала как да се грижите за скалпа си. Не забравяйте, че косата ви заслужава само най-доброто.

За тези, които не са гледали последното ми видео.